Les persones que s’han fet autònomes, estant prèviament a l’atur, ja poden demanar un ajut econòmic

Els ajuts s’emmarquen dins de la campanya ‘Llança’t’. El termini estarà obert fins el 30 de juny 2018.

Les persones empadronades a Barcelona que s’han fet autònomes o sòcies de cooperatives de treball associat, estant prèviament a l’atur, ja poden demanar un ajut econòmic a Barcelona Activa, ja que el termini està obert fins el 30 de juny. En total, es destinaran 2 milions d’euros al programa Llança’t, que pretén alleugerir les despeses que aquest col·lectiu ha d’assumir durant el primer any d’activitat, com ara les quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, el lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre d’altres.

Aquesta és una nova convocatòria del programa de suport a persones autònomes i sòcies de cooperatives que promou l’autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l’enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, alhora que disminueix el nombre de persones aturades a la ciutat.

Un ajut de fins a 4.000€ per persona

Segons estableix el programa Llança’t, les subvencions es poden sol·licitar sempre que la data d’alta d’autònom hagi estat a partir del dia 1 de desembre de 2016. Els expedients acceptats obtindran una cobertura de les despeses relatives al seu primer any d’activitat, amb la qual cosa es podran estalviar, en alguns dels casos, tenint en compte l’edat o els costos durant el temps treballat, fins a 4.000 euros. Les persones interessades s’hauran d’adreçar al portal de tràmits de l’Ajuntament amb Certificat Digital, l’òrgan encarregat de rebre aquestes propostes.

Les despeses subvencionables són les quotes de la Seguretat Social, els impostos relacionats amb l’inici de l’activitat econòmica i el primer establiment, les despeses de gestoria i assessorament, els lloguers de locals o despatxos afectes fiscalment a l’activitat i el lloguer d’espais de cotreball (coworking) i/o serveis prestats per aquests establiments en relació a l’activitat profesional.