El nou mercat de Sant Antoni obre les seves portes aquest dimecres

El mercat comptarà amb 235 establiments: 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 105 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibres.

Tot a punt perquè el Mercat de Sant Antoni obri portes aquest dimecres, dia 23 de maig, després de 9 anys d’obres. Paradistes i treballadors ultimen els darrers detalls perquè l’equipament estigui llest. El nou equipament compta amb 235 establiments, dels quals 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 105 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibre. El Mercat també compta amb un establiment d’autoservei i un establiment d’oferta no alimentària.

La rehabilitació ha permès habilitar un espai d’infraestructura logística que donarà servei als comerciants, incorporar el mercat dels encants a l’interior de l’edifici i habilitar unes marquesines per al dominical de llibres.

La sostenibilitat, entre els darrers canvis

La superfície total construïda del nou mercat és de 53.388 m2 distribuïts en 5 nivells, dels quals, quatre nivells han estat excavats per dotar el mercat dels serveis i comerços demandats.

A més, com a darrers canvis destacar que el mercat de Sant Antoni aposta també per la sostenibilitat. El nou Mercat gaudeix de solucions de generació d’energia renovable per a reduir el seu impacte mediambiental mitjançant l’aprofitament de l’energia geotèrmica.

Aprofitant la gran superfície de pantalles de fonamentació (amb una superfície aproximada de 17.000m2), s’ha col·locat a les parets de cimentació del mercat pantalles de canonada de 42m de profunditat i 83 km de canonada que, aprofitant l’estabilitat que manté la temperatura del subsòl durant tot l’any a uns 17ºC, climatitza el conjunt del mercat tant durant l’hivern com durant l’estiu. D’aquesta manera, es cobreix gran part de la demanda de forma sostenible i s’evita haver de col·locar plaques fotovoltaiques a un edifici patrimonial.