La multinacional austríaca d’il·luminació XAL obre un centre de disseny i desenvolupament a Barcelona

La companyia ha establert a la capital catalana el Barcelona Creative Lab, el seu únic centre de disseny fora d’Àustria, que es dedica al disseny i desenvolupament de productes per il·luminació tècnica i decorativa.

Ha suposat una inversió d’un milió d’euros i la creació d’una desena de llocs de treball.

La multinacional austríaca XAL, fabricant de sistemes d’il·luminació, ha obert a Barcelona un centre de disseny i desenvolupament, l’únic de la companyia fora d’Àustria.

XAL ha invertit un milió d’euros i ha creat una desena de llocs de treball amb l’obertura del centre, unes instal·lacions de 300m2 situades al centre de Barcelona. El nou centre ‘Barcelona Creative Lab’ es dedica al disseny i l’enginyeria de producte de l’àmbit de la il·luminació tècnica d’instal·lacions i grans espais (hospitals, escoles, botigues…), així com de la il·luminació decorativa per ús domèstic o en hotels.

Segons el responsable de XAL a Barcelona, Xavier Fernández, a la capital catalana “hi ha un teixit d’empreses del sector de la il·luminació molt important amb una xarxa de proveïdors molt interessant, sobretot en l’àmbit decoratiu”. “Si a això hi sumem els bons professionals i el talent disponibles, a més d’escoles de disseny reconegudes i l’atractiu de Barcelona com a ciutat, tenim la destinació ideal”, destaca.

La multinacional, amb seu a Graz (Àustria) es va fundar l’any 1989 i compta amb una plantilla de més de 1.300 treballadors globalment. XAL està present en una trentena de països, tot i que és des de la seva seu central des d’on centralitza la producció amb un equip de més de 80 enginyers.