Com estalviar en la factura energètica de la teva llar?

Generar energia a casa és legal i surt a compte.

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) presents als deu districtes de la ciutat han ampliat l’oferta de serveis que ofereixen amb l’objectiu d’oferir informació referent a temes energètics al conjunt de la ciutadania per tal de promoure un ús més racional de l’energia i impulsar la generació energètica local i renovable a nivell residencial.

Fins ara, les oficines s’adreçaven al conjunt de la ciutadania de Barcelona, però amb especial atenció a aquelles persones que en l’actualitat pateixen pobresa energètica i en les que es contempla una situació de risc d’exclusió social. A partir d’ara, les PAEs ofereixen informació i materials comunicatius a tota la ciutadania en matèria energètica com a servei universal.

El regidor de Presidencia, Aigua i Energia, Eloi Badia, ha declarat que “un dels objectius dels nous serveis dels PAEs es que tothom sàpiga que generar energia amb plaques fotovoltaiques a casa és legal i possible i que puguin explicar com s’ha de fer”.

Eines per conèixer el nostre consum

El primer que cal saber per poder reduir el consum és saber quant consumim: La calculadora energètica és una eina que permet saber, d’una manera fàcil i ràpida, els hàbits de consum d’energia elèctrica d’una llar. Mitjançant aquesta eina s’obté un valor d’energia i de potència estimat que ens dona una idea de l’eficiència de la llar amb l’objectiu principal d’estalviar energia (podeu consultar-la aquí: http://energia.barcelona/ca/calculadora-energetica)

Genera energia a casa

Si el que es vol és generar energia a nivell local, o a la teva residència, cal saber que és del tot legal, viable i que fins tot implica un estalvi. Per tal d’explicar com generar energia, les PAEs comptaran amb una guia d’autoconsum fotovoltaic que recull els dubtes i qüestions més habituals entorn a la generació d’energia elèctrica amb aquesta tecnologia i els hi dona resposta, i on també figuren les passes per a fer realitat una instal·lació d’autoconsum. Aquesta guia també estarà disponible per la ciutadania que tingui interès en generar energia renovable a casa seva.

Ajudes a la Rehabilitació de la llar

Finalment, els PAEs també donaran informació sobre els recursos que ofereix l’Ajuntament per estalviar i generar energia. Aquests recursos es vehiculen a través de les Ajudes a la Rehabilitació, donant fins a un 60% del cost d’inversió per actuacions de generació d’energia i un percentatge al voltant del 40% d’altres actuacions vinculades a la reducció de la demanda energètica d’edificis.

A més a més, existeixen bonificacions fiscals per la incorporació d’energia solar en els edificis, Així, els veïns i veïnes dels edificis que incorporin una instal·lació d’energia solar per generar energia poden demanar una bonificació del 50% de l’IBI durant 3 anys.