Barcelona destina 200.000 euros a negocis que canvien de propietat per garantir-ne la continuïtat

Una setantena de sol·licituds es van presentar fins el 2 de juliol per demanar un ajut econòmic per fer un traspàs i possibilitar la viabilitat d’empreses.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destinarà 200.000 euros al programa Afavorint la Continuïtat Empresarial, per tal de cobrir part dels costos del traspàs d’un negoci a una altra persona propietària. Aquest impuls, amb dotacions de fins a 5.000 euros per projecte, afavorirà la continuïtat d’un negoci, sigui botiga, restaurant, o qualsevol altra empresa dels sectors comerç, serveis, restauració i indústria.

Barcelona Activa ha rebut 70 sol·licituds fins el 2 de juliol, data màxima del termini, per rebre ajuts i així fer un relleu de negocis. Els requisits per fer les sol·licituds han estat, entre d’altres, que l’empresa estigués domiciliada fiscalment a la ciutat de Barcelona amb menys de 10 treballadors en el moment de la compravenda. La previsió és conèixer la resolució dels expedients el proper mes de setembre, tot i que es pot allargar fins el desembre.

Els objectius de l’Afavorint la Continuïtat Empresarial estan alineats amb els del programa de Transmissió Empresarial als Barris, que vol evitar el tancament dels petits comerços i negocis de proximitat als barris de Barcelona per motius de jubilació, canvi de domicili o qualsevol altra circumstància personal dels seus propietaris.

Evitar tancaments i mantenir llocs de feina

Els resultats de l’anterior edició d’aquest programa de Continuïtat Empresarial van tancar amb un 55,5% de sol·licituds aprovades en activitats de comerç, un 33,3% en el sector serveis, i un 11,1% en restauració, que van aconseguir no sols mantenir l’activitat sinó els llocs de feina de les persones que hi treballen a cadascuna d’aquestes empreses. Durant el 2019 hi haurà una nova convocatòria que es preveu que tingui un termini de presentació de sol·licituds de maig al juliol del 2019.