Barcelona celebra el Dia Mundial de l’Energia

La primera setmana de febrer, els edificis municipals que participen en la Marató d’Estalvi Energètic han aconseguit estalviar un 3,14% en el consum d’electricitat, un 17,88% en el de gas i un 14,90% del consum d’aigua.

Nacions Unides va establir el dia 14 de febrer el Dia Mundial de l’Energia amb  l’objectiu de promoure l’ús de fonts d’energia renovables i disminuir la dependència d’energies basades en combustibles fòssils com el carbó o el petroli. Barcelona s’hi ha sumat a la iniciativa i manté com ha eix prioritari de la ciutat l’eficiència i l’estalvi d’energia.

Durant aquest mes de febrer s’està impulsant la Marató d’Estalvi Energètic.  Durant la primera setmana, el conjunt dels equipaments municipals participants a la Marató han aconseguit estalviar un 3,14% en el consum d’electricitat, un 17,88% en el de gas i un 14,90% del consum d’aigua. Són bons resultats tenint en compte els episodis de fred que hem patit els últims dies.

Durant aquest mes de febrer també es faran diverses activitats vinculades a aquesta celebració. Per exemple, les activitats del programa “Carrega’t d’energia”. Són tallers i recursos per treballar de forma col·lectiva cap a un nou model energètic que ens permeti controlar i reduir el consum elèctric, millorar l’eficiència de la llar i promoure la instal·lació d’equips per generar energia. Els tallers es faran als centres cívics com el Centre Cívic Urgell, la Font d’en Fargas, el Centre Cívic de Trinitat Vella, la Fàbrica del Sol, etc…