Barcelona Activa destina 2 milions d’euros a subvencions per a nous professionals autònoms

Amb aquesta línia d’ajuts, que es podrà sol·licitar a partir del mes d’abril, es preveu arribar a subvencionar en total un miler de persones emprenedores o sòcies de cooperatives de treball.

Barcelona Activa reeditarà aquest any el programa de subvencions per a noves persones autònomes o sòcies de cooperatives de treball amb dos milions d’euros, després de l’èxit i l’allau de peticions rebudes en l’anterior convocatòria.

Amb aquesta línia d’ajuts es vol facilitar l’arrencada i consolidació de nous negocis, i al mateix temps donar suport a les persones que han trobat en l’emprenedoria una forma d’autoocupació. En aquest sentit, es pretén donar suport entorn a un miler de persones autònomes que hagin iniciat una nova activitat econòmica. La subvenció es podrà sol·licitar a partir del segon trimestre de 2018.

Èxit rotund en l’edició anterior

En l’anterior edició, en només dos mesos es van rebre més de 2.000 sol·licituds, superant la previsió inicial. D’aquestes, es va aprovar 1.431 expedients i es va atorgar, de mitjana, un ajut per valor de 2.150 euros a professional autònom. L’èxit l’allau de sol·licituds va obligar a ampliar fins a 3 milions d’euros la partida inicialment prevista de dos milions d’euros.

Pel que fa al perfil de les persones que van demanar la subvenció, el 51% eren majors de 40 anys i, aproximadament el 13% eren joves de menys de 30. I, en relació a l’activitat econòmics dels projectes promoguts, gairebé una quarta part són de l’àmbit de serveis a les Empreses (24,5%), seguit pel Comerç (15,1%), Serveis a les persones (14,2%) i Producció Creativa (8,9%), entre d’altres. Així mateix, les persones donades d’alta com a autònomes empadronades a l’Eixample (17%) són les que es van acollir amb major proporció a la subvenció. Mentre que les persones residents als districtes de Sant Martí (14,4%) i d’Horta-Guinardó (12%) van representar prop d’una quarta part del total de sol·licitants.