Acord per reduir l’ERO d’El Periódico a 135 acomiadaments

El Comitè Intercentres d’El Periódico de Catalunya i la direcció del Grup Zeta han signat un acord que redueix la xifra de treballadors afectats per l’ERO a 135 acomiadaments enfront dels 177 plantejats inicialment. L’acord preveu diverses mesures per suavitzar l’efecte de la pèrdua d’ocupació que van ser plantejades pel comitè d’empresa.

Els 135 acomiadaments inclouen 103 adscripcions no forçoses a l’ERO i la possibilitat d’incloure noves adscripcions no traumàtiques en els propers mesos fins a un màxim de 147 afectats. Les sortides dels treballadors començaran amb el lliurament de les cartes d’acomiadament a un primer grup d’empleats, a partir del dia 23 d’abril, i finalitzarà durant el mes de juliol de 2019. Per als treballadors sense cap alternativa per l’amortització del seu lloc de treball o la externalització de tasques, s’ofereixen dos mesos més d’ocupació, fins el dia 30 de juny de 2018.

La plantilla de les empreses afectades, repartida en els centres de treball de Barcelona i Madrid, va donar el vistiplau al preacord en una votació en urna que va finalitzar el dia 18 amb un suport global a la proposta del 68% dels vots.