30.000 persones surten al carrer pels drets dels treballadors

La manifestació ha estat convocada per UGT i CCOO sota el lema “igualtat, +ocupació, +salaris, +pensions. Ara ens toca a nosaltres!”.

Unes 30.000 persones, segons els sindicats, s’han manifestat avui pels carrers de Barcelona a favor dels drets dels treballadors, per lluitar per unes pensions dignes i per mostrar el seu rebuig a la precarietat laboral i a la “bretxa salarial” entre homes i dones. La concentració, convocada per UGT i CCOO, sota el lema “igualtat, +ocupació, +salaris, +pensions. Ara ens toca a nosaltres!”, ha tingut el seu origen a la plaça Urquinaona, ha prosseguit per Via Laietana i ha finalitzat a La Catedral, on s’han fet els parlaments.

A la capçalera també s’hi ha col·locat una gran pancarta fent referència a la sentència dictada recentment a La Manada, on s’hi podia llegir: “No és abús, és violació. #No és No”.

Al llarg de la marxa si han sentit càntics a favor dels drets dels treballadors i en contra de la discriminació laboral a les dones, però també s’hi ha fet referència a altres temes, com #NoésNo (per la dignitat de la dona), la llibertat dels presos polítics i a favor de la independència.

Nombrosos polítics s’hi han personat a la marxa, però hi destaca, per primera vegada, l’absència de Ciutadans.